eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Unsplash.com

Nagy változás élesedett a Gmail-postafiókokban

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely felülmúlja a hagyományos módszereket a nem kívánt e-mailek azonosításában és blokkolásában.

A spamek szűrésével minden e-mail-szolgáltató küzd, nincs ezzel másként a Gmail sem. Habár a Google levelezőjének biztonsági rendszere sokat fejlődött az elmúlt években, még mindig vannak olyan módszerek, amelyekkel túl tudnak járni a szűréseken. A hwsw most azt írta, hogy egy új megoldással 38 százalékkal javítják a „levélszemét-észlelési arányt", és a keresőcég közlése szerint - a tavalyi belsős körben végzett tesztek után - most már valamennyi felhasználó Gmail-fiókjában sikerült aktiválni.

A RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer) névre keresztelt szövegosztályozási rendszer segít megérteni és felfedezni a manipulált szövegeket. A kéretlen spamek ugyanis sok esetben az igaziakra hasonlító vagy láthatatlan karaktereket használnak, hogy így kerüljék el a spamszűrőket, és bár ezek utalnak a csalási szándékra, egy algoritmus számára nehezebben értelmezhetők. A gépi tanulási TensorFlow modell a vizuális hasonlóságokat próbálja észrevenni a szavak jelentésének azonosítására a tényleges karaktertartalom helyett.

A RETVec modell az összes UTF-8 karaktert és szót hatékonyan kódolja, így több mint 100 nyelven működik, keresőtáblázat vagy rögzített szókincsméret nélkül. Ezzel nemcsak pontosabb, hanem kevesebb számítási kapacitást is használ, vagyis kevésbé erőforrásigényes.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×