eur:
390.11
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Nagy változás élesedett a Gmail-postafiókokban

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely felülmúlja a hagyományos módszereket a nem kívánt e-mailek azonosításában és blokkolásában.

A spamek szűrésével minden e-mail-szolgáltató küzd, nincs ezzel másként a Gmail sem. Habár a Google levelezőjének biztonsági rendszere sokat fejlődött az elmúlt években, még mindig vannak olyan módszerek, amelyekkel túl tudnak járni a szűréseken. A hwsw most azt írta, hogy egy új megoldással 38 százalékkal javítják a „levélszemét-észlelési arányt", és a keresőcég közlése szerint - a tavalyi belsős körben végzett tesztek után - most már valamennyi felhasználó Gmail-fiókjában sikerült aktiválni.

A RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer) névre keresztelt szövegosztályozási rendszer segít megérteni és felfedezni a manipulált szövegeket. A kéretlen spamek ugyanis sok esetben az igaziakra hasonlító vagy láthatatlan karaktereket használnak, hogy így kerüljék el a spamszűrőket, és bár ezek utalnak a csalási szándékra, egy algoritmus számára nehezebben értelmezhetők. A gépi tanulási TensorFlow modell a vizuális hasonlóságokat próbálja észrevenni a szavak jelentésének azonosítására a tényleges karaktertartalom helyett.

A RETVec modell az összes UTF-8 karaktert és szót hatékonyan kódolja, így több mint 100 nyelven működik, keresőtáblázat vagy rögzített szókincsméret nélkül. Ezzel nemcsak pontosabb, hanem kevesebb számítási kapacitást is használ, vagyis kevésbé erőforrásigényes.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×