eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
fotó: Infostart
Nyitókép: nfostart

Három nap szabadsággal kilencnapos vakáció jöhet 2024-ben – mutatjuk, hogyan

Három nap szabadsággal akár 9 napos vakációt is kialakíthatunk magunknak 2024-ben. Mutatjuk az "okos" megoldásokat, mert még ennél is van jöbb kombináció.

Ha elmúlt 28 éves és rendelkezik 22 nap szabadsággal, akkor 2024-ben akár 60 napnál is hosszabb vakációt is kialakíthat magának. Arról, hogy kinek mennyi szabadság jár jövőre, ide kattintva kap részletes tájékoztatást.

Amit fontos tudni, hogy mikor vannak 2024-ben a munkaszüneti napok. A Pénzcentrum nézte végig a többnapos hétvégéket és más munkaszüneti napokat.

Az egyik legfontosabb szempont, hogy mivel egyetlen ünnepnap sem esik hétvégére, összesen hét hosszú hétvégére készülhetünk:

  • 3 napos hosszú hétvége: január 1., március 15., május 20. (pünkösdhétfő), november 1.
  • 4 napos hosszú hétvége: március 29.–április 1. (húsvét), augusztus 17–20.
  • 6 napos hosszú hétvége: december 25.–január 1. (karácsony–újév)

Innentől kezdve nincs más dolgunk, hogy ezekkel kalkulálva előtte és után, az amúgy "normál" hétvégékhez illesztjük a szabadságunkat.

Vegyük például augusztus 20-át. Mivel az államalapítás ünnepe keddre esik, ezért szombattól keddig 4 munkaszüneti napunk lesz. Ha ehhez hozzáteszünk még 3 nap szabadságot (szerda, csütörtök, péntek), akkor máris augusztus 17., szombattól augusztus 25., vasárnapig nem kell bemennünk a munkahelyünkre. Arról már nem is beszélve, hogy ekkor még bőven tart majd az iskolai szünet.

Van ennél még látványosabb megoldás is. Karácsonykor két nap szabadsággal 12 nap munkaszünetet tudunk kialakítani: december 21. és január 2. között mindössze 2 hivatalos munkanapunk lesz.

Az már egy másik kérdés, hogy a szabadságunkról csak részben rendelkezünk, annak egy részét a munkaadó kötelező jelleggel kiadhatja.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy 2024-ben három szombaton kell majd dolgozni: augusztus 3-án, december 7-én, és december 14-én lesz egy nappal rövidebb a hétvége.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×