eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Close-up hands shot asia girl gamer use smartphone play online game colorful neon light on desk in living room at home. Online esport streaming game online, Home quarantine activity concept.
Nyitókép: Tirachard/Getty Images

Hihetetlen, mit művelnek a magyarok "tévézés" címén

Egymillió tévénéző tűnt el itthon tíz év alatt, a képernyők előtt naponta eltöltött időnk viszont drámaian megnőtt.

A hazai televíziós műsorszolgáltató piac számottevően átalakult az elmúlt évtizedekben, a változásokat az új technológiák megjelenése mellett a műsorválaszték jelentős bővülése, a csökkenő nézőszámmal párhuzamosan növekvő tévézésre fordított idő, illetve az előregedő nézőréteg jellemezte - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) frissen közzétett statisztikagyűjteményéből.

Az adatokat idéző hwsw kiemelte, hogy

1997 óta egyre több időt töltünk a képernyők előtt, a napi fogyasztási idő 3 óra 42 percről 4 óra 49 percre emelkedett.

az utóbbi évtizedekben több mint egymillió néző tűnt el a képernyők elől, ugyanakkor akik továbbra is kitartottak mellette – elsősorban az idősebb generáció tagjai –, jellemzően rendkívül sokat ülnek a tévékészülékek előtt, nekik az elmúlt 25 évben majdnem három órával növekedett a tévéfogyasztási idejük.

Ennek köszönhető, hogy összességében több mint egy órával nőtt a tévénézésre fordított idő a négy év feletti lakosságon belül. A műszeres mérés kezdetétől, 17 éven át naponta több mint hétmillió négy éven felüli nézőt vonzottak a tévéműsorok, majd 2014-ben jött a trendforduló, ekkor kezdett erodálódni a közönség, melyben csak 2018 és 2020 hozott némi emelkedést.

Érdekesség még, hogy 1997-ben csupán 19 magyar nyelvű csatorna közül választhatott az érdeklődő közönség, mára a piac fragmentációjának köszönhetően közel 120 magyar nyelven sugárzó adó érhető el.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×