eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Vezess.hu

A Trabant nem vész el, csak átalakul - hajóvá

Már a Duna habjait szeli egy "kétütemű" jószág, alaposan átalakítva.

Azzal egy időben, hogy a németek bejelentették, a Trabant teljes kitiltását tervezik belvárosaikból, mondván, semmilyen környezetvédelmi előírásnak nem felel meg az egykor népszerű "elsőkerekes" kisautó, a márka újjászületésének is tanúi lehetünk, igaz, egy kivételes példányról van szó.

A Vezess.hu rátalált egy olyan magyar konstruktőrre, aki megpillantva egy VW Transporterből eszkábált hajót, fejébe vette, hogy ő bizony Trabantból csinál valami hasonlót, hogy belehajthasson kocsijával a Dunába...

A terv az volt, hogy találjanak a piacon egy "bármilyen" Trabantot, ezt végül 35 ezer forintért meg is találták, fémig lecsiszolták a vázat, kipótolták a hiányosságokat, kigittelték, alvázvédőzték, lefényezték.

A "kocsi" január és július között készült el - szabadidőben, munka után.

Az úszótest aluból került alá.

A hajtás egy 10 lóerő körüli Yamaha motor feladata, és ami sokak számára talán legmegdöbbentőbb, hátul hajtja a járművet.

A pedálok száműzve, helyette egy régi stílusú bicikliváltó adagolja a gázt, tehát

a bringaváltó tulajdonképpen "tempomat".

A jármű 14-16-os tempót tud elérni, óránként 1,5-2 litert eszik.

De mit mond a hatóság?

Viszonylag "semmit", mert meghatározott teljesítményű motor engedélyezett, kötelező felszerelések rá, és ha nem süllyed el az eszköz, nyert. 7 méter hosszúságig, 20 lőerős motor alatt jogosítvány sem kell ilyen "hajó" vezetéséhez. Traffipax viszont a vízen is van, érdemes ismerni a "vízi KRESZ-t".

ITT még több képet láthat.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×