eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A man in a white shirt sits on a laptop in a dark room. with light shining down. internet concept addiction.topview.Forrás: Getty Images
Nyitókép: Forrás: Getty Images

Úgy tűnik, segítik a pedofilok tevékenységét egyes közösségi oldalak

Elemzések szerint a Snapchat és a TikTok sem segíti úgy a pedofilokat a gyermekekről szóló szexuális tartalmak megtalálásában, mint az Instagram. A Twitteren is találtak visszaéléseket, ám ott sokkal gyorsabban törölni lehetett a bejegyzéseket.

Az Instagram algoritmusai segítik a pedofil hálózatokat abban, hogy illegálisan kereshessenek az oldalon kiskorúakat érintő szexuális tartalmakat − írtja a The Wall Street Journal.

A lap egy szerdán megjelent cikkben közölte: a Stanford és a Massachusetts Amherst Egyetem kutatói együttműködve vizsgálták az Instagramon megjelenő gyermekpornográfiát. Mint írták, a pedofilok régóta használják az internetet, és az Instagram segíthet a pedofiloknak abban, hogy eljussanak azokhoz a személyekhez, akik illegálisan eladják a gyermekekről készült tartalmakat.

A Meta szóvivője szerint a vállalat folyamatosan keresi a módját, hogy a lehető legjobb módon kezelje a visszaéléseket. Ugyanakkor elismerték:

voltak olyan esetek, amikor gyermekek szexuális zaklatásáról érkezett bejelentés, de nem tudtak mit tenni a visszaélések ellen.

A cég szerint mindezt egy szoftverhiba okozta, amit azóta kijavítottak. A kutatók azt tapasztalták, hogy az Instagramon egyes hashtagek kifejezetten a pedofiloknak szólnak. Ezek segítségével olyan tartalmakat találtak, ahol gyermekekről szóló szexuális anyagokat hirdettek.

A vizsgálatkor tesztfiókokat is létrehoztak, ahonnan azonnal elérték a gyermekekről szóló szexuális tartalmak állítólagos eladóinak és vásárlóinak ajánlásait, valamint a platformon kívüli tartalomkereskedelmi oldalakra linkelő fiókokat.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 12:26
×
×
×
×