eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin
Close up on woman legs feet standing on the electric kick scooter on the pavement wearing jeans and sneakers in summer day
Nyitókép: Miljan Živković/Getty Images

Elektromos rollerek és biciklik: itt egy újabb veszélyforrás

A hasonló jármű vásárlását tervezőket figyelmeztetik: csak megbízható gyártótól származó kétkerekűt vásároljanak.

Tűzesetek tucatjait okozták elektromos rollerek és kerékpárok akkumulátorai és töltői tavaly: a londoni tűzoltóknak 88 olyan esethez kellett kivonulniuk, melyeknél a lángok elszabadulását magántulajdonban levő elektromos bicikli okozta – írja a Sky News.

A Zurich biztosítócég által összegyűjtött adatok alapján tavaly közel 150 százalékkal nőtt meg az akkumulátorok okozta tűzesetek száma. Londonban a tavalyi 88 eset 80 százalékos emelkedést jelent a 2021-es adathoz képest.

Az eszközöket gyakran a házak közös használatú helyiségeiben vagy folyosókon tárolják, azokkal elzárva az emberek menekülési útvonalát, ami azt jelenti, hogy gyorsan nagyon súlyos veszélyt okozhatnak. Épp ezért a brit hatóságok arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy

biztonságos gyártótól származó járművet vásároljanak,

illetve arról is győződjenek meg minden alkalommal, amikor tölteni kezdik, hogy a megfelelő töltőt használják. A CE jelzés megléte segíthet a döntésben a vásárlónak.

A tüzek keletkezését nem megfelelő minőségű lítium-ion akkumulátorok voltak felelősek: azokat a brit kereskedőket, akik ilyen akkumulátorral felszerelt e-rollereket és kerékpárokat forgalmaznak, figyelmeztették a gyakorlat megszüntetésére, mivel a meghibásodások okozta tüzeknek a kerekedőre nézve is következményei lehetnek.

Nem csak a tüzek jelentenek gondot a briteknél az e-rollerek kapcsán:

2022 júniusi adatok alapján jelentősen megnőtt az e-rollereket érintő balesetek száma is.

A 2022. június végéig tartó egy évben 1349 ütközést és 1437 sérültet regisztráltak, ami az előző évben regisztrált 978 ütközéshez és 1033 sérüléshez képest növekedést jelent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×