INFORÁDIÓ
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit

baleset

vonat

piros jelzés

vasúti átjáró

A síneken a vonat felé rohanva állította meg a szerelvényt a baleseti helyszín előtt

A síneken a vonat felé rohanva állította meg a szerelvényt a baleseti helyszín előtt

Infostart

A 8-as főúton Veszprém irányában, Jánosházánál történt a baleset: egy sofőr a piros jelzést későn észlelve a sínekre hajtott.

Veszprém irányába tartott a 8-as főúton egy BMW személyautó 2021. július 4-én, reggel. A sofőr elmondása alapján egyértelműen az ő hibájából történt a baleset, mivel a pont szemből sütő felkelő nap elvakította és későn vette észre a pirosan villogó fénysorompót és a lezárt félsorompót Jánosházánál – írta a 112press.hu.

A férfi elmondása szerint a fékbe taposott. Azért, hogy ne törje le a sorompókart jobbra kormányozta az autóját, ami a padkán egy korábbi, június 11-én történt balesetben kiszóródott sörtörkölyön irányíthatatlanná vált és az útról letérve a sínekre csapódva állt meg.

A sofőr tudta, hogy a piros jelzés miatt másodperceken belül vonat érkezhet, ezért kiszállt az autójából és körülnézett a sínen. Balra messzire ellátott és nem látott érkező szerelvényt, jobbra nézve viszont a kanyaron túl meglátta a mozdony lámpáját.

A férfi rohanni kezdett a síneken a vonat felé és a karját magasba tartva, integetve jelezte a mozdonyvezetőnek, hogy baj van. A személyvonat erős fékezés után időben meg tudott állni a sínen elakadt autó előtt. (Az esetről beszámoló portál egyik olvasója fotót is küldött erről a helyzetről.)

A helyszínre jánosházi önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként, akik áramtalanították a járművet. Sárvári és körmendi hivatásos egységek mellett kamondi önkéntes tűzoltók is vonultak a kárhelyszínre és levontatták a sínekről a BMW-t.

Nyitókép: YouTube/112press
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018