eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: YouTube/112press

A síneken a vonat felé rohanva állította meg a szerelvényt a baleseti helyszín előtt

A 8-as főúton Veszprém irányában, Jánosházánál történt a baleset: egy sofőr a piros jelzést későn észlelve a sínekre hajtott.

Veszprém irányába tartott a 8-as főúton egy BMW személyautó 2021. július 4-én, reggel. A sofőr elmondása alapján egyértelműen az ő hibájából történt a baleset, mivel a pont szemből sütő felkelő nap elvakította és későn vette észre a pirosan villogó fénysorompót és a lezárt félsorompót Jánosházánál – írta a 112press.hu.

A férfi elmondása szerint a fékbe taposott. Azért, hogy ne törje le a sorompókart jobbra kormányozta az autóját, ami a padkán egy korábbi, június 11-én történt balesetben kiszóródott sörtörkölyön irányíthatatlanná vált és az útról letérve a sínekre csapódva állt meg.

A sofőr tudta, hogy a piros jelzés miatt másodperceken belül vonat érkezhet, ezért kiszállt az autójából és körülnézett a sínen. Balra messzire ellátott és nem látott érkező szerelvényt, jobbra nézve viszont a kanyaron túl meglátta a mozdony lámpáját.

A férfi rohanni kezdett a síneken a vonat felé és a karját magasba tartva, integetve jelezte a mozdonyvezetőnek, hogy baj van. A személyvonat erős fékezés után időben meg tudott állni a sínen elakadt autó előtt. (Az esetről beszámoló portál egyik olvasója fotót is küldött erről a helyzetről.)

A helyszínre jánosházi önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként, akik áramtalanították a járművet. Sárvári és körmendi hivatásos egységek mellett kamondi önkéntes tűzoltók is vonultak a kárhelyszínre és levontatták a sínekről a BMW-t.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×