eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Deres növény Zabar közelében 2018. szeptember 26-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint elkezdődött a fagyszezon. Szeptember 26-ra virradóra országos átlagban 1,5 Celsius-fok körül alakult a minimum, amely több mint 8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál, a reggeli értékek november közepének felelnek meg. A Nógrád megyei településen mínusz 4,1 fokig csökkent a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Az I. világháború előtt mért hidegrekord dőlt meg hajnalban

Zabaron, szokás szerint.

1914-ben Nyíregyházán –3,4 fokot mértek május 4-ének hajnalán, most ez dőlt meg egy tized fokkal – írja Facebook-posztjában az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az igazság kedvéért hozzáteszik, hogy Zabaron csak a 90-es évek óta van mérés, szóval korábban elképzelhető, hogy volt ott hidegebb is ezen a napon. A Salgótartján és Ózd között fekvő fagyzugos településen rendszeresek a hidegrekordok.

A jó hír, hogy a fagyoknak búcsút inthetünk – legalábbis egy időre.

107 ÉVES HIDEGREKORD DŐLT MEG MA REGGEL... ...igaz, csak 1 tized fokkal, és hol máshol, mint Zabaron. Az igazsághoz az...

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat2021. május 3., hétfő

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×