eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Önkéntesség - már mobilappon is kereshetnek fogadóhelyeket a fiatalok

Már mobilapplikáción is kereshetnek önkéntes fogadóhelyeket a fiatalok, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Lezárult a Máltai Szeretetszolgálat Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata című programja, melynek célja olyan ifjúsági önkéntes hálózat kialakítása és fenntartása volt, amely lehetőséget ad a fiataloknak, hogy a középiskolai közösségi szolgálat után folytathassák az önkéntességet, a kialakult közösségeket hálózatba szervezve megerősítse, és élménnyé tegye az önként vállalt munkát. Ennek eredményeként Regionális Ifjúsági Önkéntes Központok jöttek létre Miskolcon, Győrben, Pécsett, Tatabányán, Debrecenben és Kecskeméten, amelyek tevékenységét a Máltai Szeretetszolgálat továbbra is támogatja - olvasható a közleményben.

A projekt célja az önként vállalt szolgálat népszerűsítése, az önkéntes közösségek hálózatba szervezése és ifjúsági önkéntes vezetők kinevelése volt. A projekt egyik alappillére volt a fogadóhelyekre vonatkozó módszertan és minőségbiztosítás kidolgozása, elősegítve, hogy a fiatalok pozitív tapasztalatokat szerezhessenek az önkéntes munkájuk során, hogy később visszatérjenek vagy máshol is feladatot vállaljanak. Ennek érdekében jött létre az IfYou mobilapplikáció és az ifyou.maltai.hu honlap, amelyen a fiatalok akár az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében, akár már tapasztalt önkéntesként kereshetnek helyszíneket és véleményezhetik az intézményeket.

A hároméves programban, többek közt vezetőképzési tréningekkel, kineveltek olyan ifjú önkénteseket, akik a megszerzett tudás birtokában a jövőben maguk köré szervezhetnek önkéntes projekteket megvalósító csapatokat. Az IfYou-projekt keretében az önkéntesség különböző formáit ismerhették meg a 8-25 év közötti gyerekek és fiatalok. Segélyakciókban közreműködhettek, idősotthonokban, fogyatékossággal élők intézményeiben, sport és művészeti rendezvényeken, valamint táborokban próbálhatták ki magukat önkéntes segítőként.

A projekt az Európai Unió támogatásával 867 millió forintból valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében - áll az összegzésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×