eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Niklcarprus Hungary/Gyula Filakovszky

Újabb halóriást loptak át máshova

Nemrég írtuk meg, hogy a Balaton "öreg vándorát", egy kapitális méretű pontyot váratlanul egy horgásztóból fogtak ki, most pedig Vas megyében derült ki, hogy hasonló módon került át a Rábából egy halóriás egy horgásztóba.

A közelmúltban egy élő Facebook-videó hívta fel a figyelmet arra, hogy eltűnt egy óriási ponty a Rábából. Jó pár horgász van, aki nem a telepített halakra "pályázik", hanem azokra, amelyeket a természet nevelt, amelyek túlélték a sok horgászt, sokáig éltek és nagyra nőttek. Ilyen Filakovszky Gyula is, aki a Rábára jár horgászni hosszú évek óta. A Vaolnak elmondta, két halra "vadászott" a Rábán: az egyiket nemrég sikerült kifogni. Ez több mint 26 kilogrammos volt, lefotóztuk, és visszaengedte a vízbe. A másikról viszont a Facebookon látott egy fotót, amin valaki azzal büszkélkedik, hogy egy Vas megyei tavon kifogta.

A sporthorgász, miután kiderült, hogy a hatalmas ponty kifogói nem tudták, hogy az állat nem a tóba való, fel akarta hívni a tógazdát telefonon, de nem érte el, ezért indított egy élő közvetítést a Facebookon, a tó mellett haladva elmondta a véleményét a történetről. Sokan reagáltak rá, méltatlankodva az eseten.

Filakovszky Gyula a portálnak úgy vélekedett, a nagy halakat a kapzsi emberek ellopják, és eladják privát tavaknak, akik kemény pénzekért megveszik, és drága, akár több tízezres napidíjért horgásztatnak értük.

A lapnak a Nébihnél elmondták, az állami halőrszolgálat egy videóra lett figyelmes a közösségi oldalon, mi szerint egy műcsatornai halat egy vasi tóban fogtak ki. Megkeresték a tulajdonost, aki a hallopást magára vállalta, és mivel együttműködő volt, a tavat nem zárták le, lehet horgászni rajta tovább. A kérdéses pontyot bárki kifoghatja, a tulajdonos pedig köteles értesíteni róla a Nébihet, és a hivatal emberei fogják visszaszállítani az eredeti élőhelyére, a Rábába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×