INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

koronavírus

közlekedés

kerékpár

magyar kerékpárosklub

Közlekedési életmódváltást sürget a Magyar Kerékpárosklub

Közlekedési életmódváltást sürget a Magyar Kerékpárosklub

Infostart / MTI

Senkit nem buzdít lakhelye elhagyására, csak azt szorgalmazza, hogy ha valakinek el kell mennie otthonról, az kerékpárral tegye.

A tavaly áprilisihoz hasonló kerékpáros forgalmat mértek a héten Budapesten, sokan a koronavírust úsznák meg a biciklizéssel - írja közleményében a Magyar Kerékpárosklub.

A koronavírushoz kapcsolódó munkahely- és iskolabezárások után - mint szombati közleménye fogalmaz - töredékére esett a budapesti forgalom. Korábbi csúcsidőkből is eltűntek a dugók, a BKK-járatok utasszáma tizedére csökkent.

"Nem így a kerékpározásé. Már a vészhelyzet bevezetése előtt látható volt a biciklis forgalom növekedése Budapesten. Csütörtökön - a vészhelyzet kihirdetésének napján - a hasonlóan napos keddi forgalom másfélszeresét mérte a Bem téri biciklis forgalomszámláló. Másnap, pénteken - amikor rengeteg munkahelyet már bezártak - is ugyanannyian gurultak el itt, mint a hasonlóan borús szerdán" - folytatódik a nyilatkozat.

Az iskolák bezárásával kezdődő március 16-i héten napról napra nőtt a biciklis forgalom. Annyian tekertek el a Bem téren, Árpád hídon és a Hungária körúton elhelyezett kerékpáros forgalomszámlálók felett, mint tavaly áprilisban.

"Mindez az összforgalom jelentős visszaesése miatt érdekes igazán. Valószínűleg nem kizárólag a jó idő, hanem a koronavírusos fertőzések elkerüléséért is sokan biciklire ülhettek azok közül, akiknek menniük kellett valahova. Többen voltak közöttük olyanok is, akik napi mozgásigényüket elégítették ki az emberek közti távolságot biztosító kerékpározással" - írja a klub.

A Magyar Kerékpárosklub senkit nem biztat lakóhelye indokolatlan elhagyására. Ugyanakkor azt javasolja, hogy ha muszáj mennünk valahova, menjünk inkább - az egészséges és környezetbarát - kerékpárral.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018