eur:
394.94
usd:
363.4
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Drámai számok a Facebookon és az Instagramon elérhető tiltott tartalmakról

A Facebook 3,2 milliárd hamis felhasználói fiókot törölt idén április és szeptember között - jelentette szerdán a közösségi oldalt működtető cég a tartalmak szabályozásáról kiadott legfrissebb jelentésében.

Ez több mint kétszerese a tavalyi év megfelelő időszakában törölt fiókoknak. A cég most először azt is nyilvánosságra hozta, hogy hány oldalt törölt az Instagram képmegosztó rendszerből, amely egyre nagyobb fejtörést okoz a hamis hírek terjedését figyelő kutatóknak.

Gyermekpornográfiával kapcsolatos vagy gyerekek szexuális kihasználását bemutató tételekből 11,6 milliót semmisítettek meg a Facebookon és 754 ezret az Instagramon csak az idei harmadik negyedévben.

A Facebook most először kitért arra is, hogy nagyjából 2,5 millió olyan bejegyzést semmisítettek meg, amely öngyilkosságra vagy öncsonkításra buzdított.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint az év eleje óta összesen 5,4 milliárd olyan fiókot töröltek, amelyben hamis vagy abuzív tartalmat észleltek. Ez az adat egy évvel korábban 2,1 milliárd volt.

Közlése szerint a cég már nagy arányban "proaktív", automatikus felismerő eszközöket használ a hamis felhasználói fiókok elleni küzdelemben.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×