eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Brutális vihar vonul át az országon, nyugaton lakások, pincék kerültek víz alá

Viharkárokhoz riasztották Vas megye és Komárom-Esztergom megye tűzoltóit. A Balaton sem úszta meg, nagyot zuhant a hőmérséklet, kelet felé vonul át az országon a zivatarrendszer, amely este elérte a fővárost.

Az Időkép beszámolója szerint a zivatarrendszer kelet felé halad, heves viharokra kell készülni, helyenként felhőszakadással, kiadós mennyiségű, akár 30-50 mm-t meghaladó csapadékkal és jéggel, viharos széllökésekkel.

Az Időképre feltöltött fotó Balatonaligán készült szombat este pár perccel 8 óra előtt.
Az Időképre feltöltött fotó Balatonaligán készült szombat este pár perccel 8 óra előtt.

A katasztrófavédelem arról számolt be a honlapján, hogy a felgyülemlő esővíz okozza a legtöbb gondot az ország nyugati része felett elvonuló zivatarok nyomán.

Körmenden, a Bartók Béla utcában egy lakásba folyt be a víz, a Bercsényi utcában pedig azért kérték a tűzoltók segítségét, mert az udvaron összegyűlt esővíz lakóházat veszélyeztetett. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval avatkoztak be.

Tatán, a Váralja utcában családi házakat öntött el az esővíz, amely egy művelődési ház és egy áruház épületét is veszélyeztette. A helyszínre a tatabányai hivatásos tűzoltókat és a kocsi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az Új úton egy körülbelül húsz négyzetméteres pincében másfél méter magasan állt az esővíz.

Lezúduló esővíz, kidőlt fák Fejér megyében

A Fejér megyei Szabadbattyánnál az M7-es autópályára dőlt egy fa, amely elfoglalta a leállósávot és a külső sávot. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel avatkoztak be.

Székesfehérváron több helyen is a felgyülemlett esővíz és a kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Móron, a Kossuth Lajos utcában egy raktárba tört be az esővíz, a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Veszprémben, a Lóczy Lajos utcában egy négyszintes épület földszintjén és pinceszintjén gyűlt össze nagy mennyiségű esővíz, amelyet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolítottak.

Berhidán az esővíz egy garázst öntött el, autót és berendezési tárgyakat veszélyeztetett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyúval avatkoztak be. A József Attila utcában azért kértek tűzoltói segítséget, mert munkagépeket veszélyeztetett a víz - számolt be a kármentésről a katasztrófavédelem.

Az Időkép videóján látni, ahogy a zivatar "bekebelezte" a fővárost.

Pest megyében hatalmas fákat csavart ki a vihar

Törökbálinton, a Petőfi Sándor utcában egy nyolcméteres fa dőlt az úttestre, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Szigetszentmiklóson a város hivatásos tűzoltói vontattak ki egy autót drótkötél segítségével egy Csépi úti aluljáróból, amelyet elöltött az esővíz. Dunaharasztiban egy Némedi úti aluljáróból vontattak ki egy gépkocsit a délegyházi önkéntes tűzoltók.

Szigetszentmártonban, a Ganz közben egy tizenöt méteres fa úttestre és kerítésre dőlt, a ráckevei önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Adria felől érkezett az országon átvonuló zivatarrendszer. Az előrejelzések szerint vasárnap is országszerte várható zivatar, felhőszakadás, amelyet helyenként jég és orkán erejű szél kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 29 fok között várható.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×