eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: twitter

A kertek alatt érkezik a műanyag pohár halálos ellensége

Egyelőre nem túl bizalomgerjesztő, de a műanyagszennyezés egy idő után vélhetően sokkal rémisztőbb lesz, mint az új hártyácska.

Az utcai futóversenyek után a városokban a földön maradó szemét túlnyomó részt üres üdítős palack. A hulladék mennyiségének visszafogására számos szervező tesz lépéseket - és most egy egészen újszerűt is láthattunk.

Az idén április 21-én rendezett London Marathon futóversenyen már komposztálható poharakból kínálták a frissítő izoitalt és vizet. A hajrához közelítve aztán egy új frissítési formával is megismerkedhettek a futók, a maratoni "falon" túl, körülbelül 35 kilométernél egy gyártó

30 ezer vízgömböcskét helyezett el.

Mint a Qubit írja, a kalcium-kloridból és barna algából készült, zselészerű membránba csomagolt, Ooho! márkanéven piacra dobott "zacskós" víz lehet a műanyag borítás halálos ellensége. A membrán egy hónap alatt akkor is lebomlik, ha simán üresen ott hagyják valahol - sőt, ehető is.

Negatívum lehet, hogy a kiszerelés a fogyasztók szerint nem túl vonzó, azonban ha a világ előtt megfelelően ismert lesz a műanyagszennyezés ijesztő mértéke, és más termékeken keresztül sikeresen elterjed ez a csomagolási forma, lehet jövője az Ooho!-nak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×