INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

víz

műanyag

pohár

zacskó

környezetszennyezés

A kertek alatt érkezik a műanyag pohár halálos ellensége

A kertek alatt érkezik a műanyag pohár halálos ellensége

Infostart

Egyelőre nem túl bizalomgerjesztő, de a műanyagszennyezés egy idő után vélhetően sokkal rémisztőbb lesz, mint az új hártyácska.

Az utcai futóversenyek után a városokban a földön maradó szemét túlnyomó részt üres üdítős palack. A hulladék mennyiségének visszafogására számos szervező tesz lépéseket - és most egy egészen újszerűt is láthattunk.

Az idén április 21-én rendezett London Marathon futóversenyen már komposztálható poharakból kínálták a frissítő izoitalt és vizet. A hajrához közelítve aztán egy új frissítési formával is megismerkedhettek a futók, a maratoni "falon" túl, körülbelül 35 kilométernél egy gyártó

30 ezer vízgömböcskét helyezett el.

Mint a Qubit írja, a kalcium-kloridból és barna algából készült, zselészerű membránba csomagolt, Ooho! márkanéven piacra dobott "zacskós" víz lehet a műanyag borítás halálos ellensége. A membrán egy hónap alatt akkor is lebomlik, ha simán üresen ott hagyják valahol - sőt, ehető is.

Negatívum lehet, hogy a kiszerelés a fogyasztók szerint nem túl vonzó, azonban ha a világ előtt megfelelően ismert lesz a műanyagszennyezés ijesztő mértéke, és más termékeken keresztül sikeresen elterjed ez a csomagolási forma, lehet jövője az Ooho!-nak.

Nyitókép: twitter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018