INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

kánikula

hőmérséklet

spanyolország

Córdoba, 2018. augusztus 1.Utcai hőmérővel fényképezkednek turisták Córdobában 2018. augusztus 1-jén, amikor a hőmérséklet bőven meghaladja a 40 Celsius-fokot. (MTI/EPA/Salas)

49 fokos a hőség - fotó

Infostart

Erős hőhullám sújthatja az Ibériai-félszigetet a hétvégén 40-45 fok körüli hőmérsékletekkel, de néhol ennél is melegebb lehet.

Rendkívűl erős hőhullám körvonalazódik Spanyolországban és Portugáliában a következő napokban. A Szahara felől trópusi eredetű levegő érkezik az Ibériai-félsziget térségébe, melynek hatására többfelé emelkedhet 40-45 fokig a hőmérséklet. Sőt, egyes előrejelzések szerint Portugália déli részén akár 50-51 fok is lehet - írja az Időkép.

Ilyen meleget még eddig sehol nem mértek Európában. Az eddigi legmagasabb európai hőmérsékletet Görögországban regisztrálták 1977-ben, ekkor 48 fokig melegedett a levegő, de Dél-Európa más országaiban is 47 fok körüliek a maximum-hőmérsékleti rekordok.

A hőhullám szombaton érheti el csúcspontját, ekkor alakulhat az európai rekord közelében a hőmérséklet, de egy új melegrekord születését sem zárhatjuk ki teljesen.

Magyarországon ilyen melegre nem kell készülni, ez a hőhullám nem éri el a Kárpát-medencét, a 30-35 fokos maximumok azonban a hétvégén is kitartanak.

A nyitókép Spanyolországban készült szerdán, a helyszín Córdoba. Ha 49 fok van, akkor érdemes szelfizni egy utcai hőmérővel...

Nyitókép: MTI/EPA/Salas
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018