eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hatos ikrek születtek Berlinben

Hatos ikreknek adott életet Berlinben egy fiatalasszony. A csecsemők a terhesség hatodik hónapjában látták meg a napvilágot, ezért a kórházban úgy döntöttek, hogy megkímélik a családot a média érdeklődésével járó felhajtástól, így csak most tették közé az orvosilag is rendkívüli esemény hírét, noha a babák már a múlt héten megszülettek.

A hat babából négy kislány és kettő kisfiú. Egyenkénti súlyuk alig haladja meg a 800 grammot, de a német főváros központjában lévő és közismert Charité kórház orvosai szerint a körülményekhez képest valamennyien jó egészségben vannak.

Az anya életkorát eddig nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit közölt a kórház szóvivője, hogy korábban hormonkezelést kapott, és miután méhében több megtermékenyített petesejtet helyeztek el, valószínűnek tűnt az ikerszülés lehetősége.

Az anya terhességének hatodik hónapjában került a Charité szülészeti osztályára, ahol azonnal riadókészültséget léptettek életbe, amelynek értelmében minden csecsemő mellé külön orvost és bábaasszonyt osztottak be.

Lapértesülések szerint az anyát valóságos sokként érte, amikor közölték vele, hogy hatos ikrei lesznek. Az orvosok jó esélyt látnak valamennyi újszülött életben maradására, mert a terhesség 28. hetében világra jött csecsemők túlélési esélyei legalább 90 százalékosak.

Hatos ikrek utoljára 1988-ban születtek Németországban. A hormonkezelés elterjedésével azonban elszaporodtak a hármas és négyes ikrek száma. Akik a fővárosban látták meg a napvilágot, azok felett Berlin polgármestere, Klaus Wowereit vállalta a keresztapaságot, és úgy hírlik, hogy a múlt héten született hatos ikrek esetében is már készül a megtisztelő feladatra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×