eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szexre buzdítják a cserkészeket

Felháborodást keltett Angliában, hogy a cserkészmozgalom vezetői elhatározták: szexuális felvilágosítást nyújtanak a fiataloknak, mi több, cserkészfiúk és cserkészlányok óvszert kaphatnak táborozás idején.

A szülők régebben amiatt aggódtak, hogy a cserkésztáborban takarodó után kísértet-történetekkel borzolják egymás idegeit a gyerekek. Ám a világ gyorsan változik. A statisztika azt mutatja, hogy a tizenhat éven aluli angol fiatalok egyharmada átesik a szexuális tűzkeresztségen.

A 400 ezer brit cserkészfiú és a 40 ezer leánycserkész között pedig tizenhét és tizennyolc évesek is vannak. A brit cserkészet főparancsnoka, Peter Duncan úgy érezte, eljött az ideje, hogy a farkaskölyöknél idősebbek a politikai korrektség jegyében szexuális felvilágosítást kapjanak, fel kell őket készíteni minden eshetőségre.

Hétfőn vehették kézhez az erről szóló brosúrát a szigetország cserkésztisztjei. Többségük azonban ellenzi a lépést. Szerintük a cserkészet arra való, hogy közösségi életre és erkölcsre neveljen, tábortűzzel, énekléssel, gyalogtúrákkal a zöldbe vigye a fiatalokat, nem pedig arra, hogy a gyerekeknek nemi betegségekről vagy az óvszerek helyes használatáról beszéljenek, elmondják, hogyan találnak terhességvizsgálót vagy nemibeteg-gondozót.

Attól meg különösen berzenkednek, hogy a táborozó tinédzsereknek óvszert osztogassanak. A központi intézkedést ellenzők úgy látják, ez szinte felszólítás a 16-17 éves cserkésznek, hogy ideje elkezdeniük a szexuális párkapcsolatot. A cserkészmozgalom tavaly ünnepelte fennállása századik évfordulóját, és a jelek szerint haladni akar a korral.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×