eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak a Ferihegyi repülőtéren

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tart csütörtök hajnalban a Ferihegyi repülőtéren a Budapest Airport és a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társhatóságok bevonásával. Az akció a légi forgalmat nem érinti.

A gyakorlat lényege egy szimulált légi baleset elhárítása. Az akció arra a feltételezésre épül, hogy egy Boeing 737-200-as repülőgép leszállás előtt kényszerhelyzetbe kerül, majd landolás közben megsérül a futóműve, ami azt eredményezi, hogy az utasszállító nekiütközik egy másik gépnek, a szárnyban tárolt üzemanyag pedig lángra lobban - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Hozzátette: a cél a reagáló képesség felmérése, a vezetés-irányítás rendjének pontosítása, a részt vevő szervezetek együttműködésének gyakoroltatása, valamint a beavatkozási készség szintjének fejlesztése. A végrehajtás során tapasztalt hiányosságokat értékelik, majd lépéseket tesznek azok felszámolására.

A hajnali akcióban tíz szervezet mintegy 150 szakembere vesz részt különböző technikákkal.

Dobson Tibor kitért arra is, hogy ilyen nagyszabású gyakorlatot a jogszabály előírásainak megfelelően kétévenként tartanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×