eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Eltűnt az illetékes, utcára kerültek a gyerekek

Utcára került szerda reggel 24 szolnoki kisdiák, a gyerekeknek egy egyesület pályázata útján szerveztek nyaralást Balatonkeresztúrra. A csoportot végül délután egy balatonfenyvesi általános iskola fogadta be.

Farkas Lajosné táborvezető tanár elmondta: az Együtt Kelevíz és Környéke Jövőjéért Egyesület pályázatán nyertek tavaly fejenként napi 1.600 forintért egyhetes, szállásról és teljes ellátásáról szóló kedvezményes üdülési lehetőséget, az előleget már fél éve befizették.

A szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 24 alsó tagozatos diákja tanáraival múlt szombaton kezdte meg a balatoni nyaralást. Az eredetileg megjelölt szállás helyett egy balatonkeresztúri panzióba kerültek, ahol - mint kiderült - csak négy éjszakára rendeltek számukra szállást és ellátást. A táborvezető kedd éjszaka beszélt a legutóbb az egyesület összekötőjével, aki további szálláslehetőséget, légvárazást és sétahajózást ígért, majd eltűnt és elérhetetlenné vált.

Szerda reggel a gyerekcsoportnak össze kellett csomagolnia és el kellett hagynia a szállást, így utcára került.

Farkas Lajosné a rendőrséghez fordult, de ott azt a tájékoztatást kapta, hogy nem illetékesek az ügyben. Az egyik gyermek szülei az eredetileg megjelölt szálláshely szerinti település vezetőjéhez, a balatonmáriafürdői polgármesterhez fordultak segítségért. Galácz György megebédeltette a csapatot, majd szálláshelyet keresett számukra.

A polgármester felháborítónak tartja, hogy míg a település mindent megtesz a turizmus fellendítéséért, addig szélhámosok keltik rossz hírét a balatoni nyaralásoknak. Eddig egyesület nem hagyott cserben csoportokat, a legjellemezőbb, hogy a magánszálláshely-kiadókat csapják be illegális utazási irodák - tette hozzá.

Galácz György felajánlotta, hogy amennyiben az egyesület vagy szponzorok nem állják a további étkezési és szállásköltségeket, a bajba jutott csapat a máriafürdői önkormányzat vendége lesz szombatig, a nyaralás végéig.

A környék szálláshelyei foglaltak voltak, így végül a közeli balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola fogadta be a kisdiákokat és tanáraikat, akik délutánra elfoglalhatták a tantermekből átalakított szálláshelyet, itt ágyneművel ellátott matracokon alhatnak és ellátást is biztosítanak számukra.

Az MTI megpróbálta az egyesület vezetését telefonon elérni, de mindegyik készülék ki volt kapcsolva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×