eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Heves zivatarlánc után visszatér a nyári idő

Pénteken a délutáni órákban még lehet eső, zápor és erős széllökésekre is számítani kell. Az előrejelzések szerint főleg az ország északkeleti részén lehet csapadék. A hétvégén akár már 30 Celsius fok is lehet, majd a jövő héten is nyáriasan meleg idő várható - közölte Török László meteorológus.

Pénteken késő délután északkelet felől egy heves zivatarlánc éri el Magyarországot, majd vonul végig az Alföldön - mondta az InfoRádiónak Török László meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kiemelte: a jelenleg a Felvidéken nagy esőket okozó felhőrendszer erős, viharos széllökésekkel érkezik meg az északi országrészbe, és helyenként húsz milliméter csapadék is lehullhat rövid időn belül. Változóan felhős lesz az ég az északi megyékben, ahol a délutáni óráktól növekszik meg a felhőzet, és éjszaka, valamint szombaton napközben is várható zápor, zivatar, de a jégesőt sem lehet kizárni.

A zivatartömb folyamatosan gyengülni fog, a legtöbb csapadékot északon fogja okozni - tette hozzá Török László. A felhőrendszer távozta után záporok és zivatarok várhatóak az országban.

Az OMSZ honlapján a mai napra Észak-Magyarországra, Budapestre és Pest megyére, Közép- és Nyugat-Magyarországra, valamint az Észak-Alföldre adott ki másodfokú, narancssárga riasztást a nagy mennyiségű csapadék, az erős szél, illetve a jégeső veszélye miatt.

A meteorológus kiemelte: az időjárásban fokozatos javulás várható, melegszik az idő, vasárnap 30-31 Celsius-fokot mutatnak majd a hőmérők.

A jövő hét eleje kellemes nyári időt hoz, a hét második felében változékonyabb, de továbbra is meleg időre számíthatunk - fejtette ki Török László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×