eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Mire jó az oxigénnel dúsított víz?

Az ásványvizek mellett megjelentek a boltok polcain az oxigénnel dúsított vizek is. Az oxigén számos betegség megelőzésére vagy terápiájára alkalmas, az oxigénnel dúsított vizek hasznosságáról azonban az egészségügyi szakemberek véleménye sem egységes.

Számos esetben kívánatos, hogy a normál, pihegő légzésnél több oxigén jusson a szervezetbe - mondta az InfoRádióban Balaicza Erika, belgyógyász-természetgyógyász. Betegségek gyógyításához és megelőzéséhez is szükség van extra oxigénre, de azok számára is fontos lehet a pluszbevitel, akik zárt térben, egy helyben dolgoznak.

Orvosilag a szív- és érrendszeri betegeknek, a legyengült immunrendszerűeknek vagy gyulladásoktól szenvedőknek, sőt daganatos betegséggel kezelteknek is jót tehet az extra oxigén. A molekula javítja a perifériás keringést, segíthet az ekcémás betegeknek és az allergiásoknak is.

Az oxigént számos formában lehet bevinni a szervezetbe: tüdőn át, oxigénnel dúsított vérrel, vagy például vízzel, ami igen nagy koncentrációban tartalmazza a molekulát.

A szakember arra is rámutatott: aki ilyen vizet vásárol, annak - épp úgy, mint a szénsavas ásványvizek esetében - vigyáznia kell arra, hogy az oxigén ne illanjon el a vízből. Érdemes kisebb kiszerelésben megvenni a terméket, és felbontás után legfeljebb fél órán belül meginni azt.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×