eur:
388.7
usd:
361.65
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Cseresznye ízű epres joghurt? Lesújtó kép a gyümölcsös nyalánkságokról

Miért illusztrálnak a gyártók gránátalmával egy őszibarackos joghurtot? Hogyan lehet az epres joghurtnak cseresznye íze? A Kosár című fogyasztóvédelmi magazin a gyümölcsjoghurtokat tesztelte. Az eredményen még a felmérés készítői is meglepődtek.

Gyümölcsjoghurtokat tesztelt a Kosár című reklámmentes fogyasztóvédelmi újság. A megvizsgált termékek nagy része más ízű volt, mint amit a csomagoláson olvasható felirat, vagy kép ígért - számolt be az InfoRádiónak a lap főszerkesztője.

Az egyikbe például a felirat alapján eperdarabokat kevertek, ennek ellenére a termék cseresznye ízű volt. Egy másiknak pedig gránátalma volt a borítóján, a felirat szerint azonban őszibarackos joghurt volt a dobozban - sorolta a tapasztalatokat Pavlovics Ágota.

Olyan termékkel is találkoztak, amely a ráragasztott magyar felirat szerint barackos volt, az eredeti német címke alapján azonban cseresznyés. Gyakran előfordult, hogy a joghurt nem gyümölcsszagot, sokkal inkább parfümös illatot árasztott, azaz a természetes összetevőket elnyomták a színező- és illatanyagok.

Pavlovics Ágota a tapasztalatokat összegezve elmondta: a legtöbb gyümölcs akkor kerül a joghurtba, ha magunk keverjük bele a frissen, aszalva vagy lekvár formájában.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×