eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nyilvánosságra hozták a nagy szexfelmérés legfontosabb adatait

Minden korábbinál több résztvevővel mérték fel a britek szexuális szokásait, és a kapott eredmények nem mindig igazolták a várakozásokat. A részletes adatok Brett Kahr pszichoterapeuta könyvében jelennek majd meg, de a Times már ismertette a legfontosabb eredményeket.

A "Brit Szexuális Fantázia Vizsgálat" keretében több mint 34 ezer embernek küldték ki a kérdőívet, amelyet 13.553-an juttattak vissza. A válaszadók 90 százaléka minősítette magát heteroszexuálisnak, 3 százaléka pedig homoszexuálisnak.

Ha ez utóbbihoz hozzáadjuk a magukat biszexuálisnak minősítőket és az "eldöntetlen" kategóriát, akkor ez az érték felkúszik 8 százalékra.

Némileg meglepő lehet, hogy a válaszok időpontjában - amennyiben reprezentatívnak fogadjuk el a mintát - a britek 18 százaléka egyáltalán nem élt szexuális életet, ez körülbelül 8,1 millió embert jelent.

Ezen belül 2 százaléknak soha nem volt partnerrel megélt szexuális tapasztalata, 16 százaléknak korábban volt, de már hosszú ideje rendszeresnek mondható szexualitás nélkül él.

Érdekes a nemi megosztás: a nők 21 százaléka, a férfiaknak viszont csak a 15 százaléka tartozik ebbe a csoportba. A nők 19, a férfiak 12 százaléka korábban élt szexuális életet, de a vizsgálat időpontjában már hosszú ideje nem.

Szakértők igen érdekesnek tartják ezt az "újszűz" csoportot, mert őket eddig egyáltalán nem vizsgálták, nem tudják például, hogy mennyire önkéntes választás számukra a hosszú ideje szexmentes élet.Meglehetősen széles szóródást mutat a szerintük rendszeres nemi életet élők aktus-gyakorisága: az évenkénti kevesebb mint egytől a napi kettőig, de persze vannak még ennél is sűrűbb programot bonyolítók.

A brit felnőttek 32 százaléka havonta kevesebb mint egy szexuális aktusban vesz részt, 44 százaléka tartozik a közepesen gyakori szexuális életet élők csoportjába (havi egy és heti kettő közötti aktusszám), és csak 19 százalék sorolható a gyakori szexelők közé, legkevesebb heti három szeretkezéssel. Az átlag heti egy és kettő között van.

A nemek közötti megoszlást vizsgálva azt tapasztalhatjuk, hogy a férfiak és nők körülbelül ugyanannyi aktusban vesznek részt.

Egy brit férfinak élete során átlagosan 15,64 nővel van szexuális kapcsolata (beleértve a vaginális, anális és orális aktusokat), egy nőnek pedig átlagosan 14,56 férfival.

A kor előrehaladtával érdekes módon mindkét nemnél jelentősen nő a szexuális partnerek száma, cáfolva azt a vélekedést, hogy csak a tinédzserekre és a húszas éveikben járókra lenne jellemző a partnerek gyakori váltogatása.

A homoszexuális kapcsolatokban jóval nagyobb a nők és a férfiak közötti különbség. Egy átlagos brit nő élete során 1,61 másik nővel létesít szexuális kapcsolatot, a férfiak pedig 7,46 férfival. Ez utóbbi adat arra utal, hogy a homoszexuálisok jelentősen javítják az országos átlagot.

Ha már a kiemelkedően teljesítőknél tartunk: mintegy 1,8 millió britnek volt már több mint 100 partnerrel aktusa; az átlag persze jóval szerényebb: naptári évenként a férfiaknál 1,18 partner, a nőknél pedig 0,7 partner.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×