eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sokkolta Amerikát a magát gyermeknek álcázó pedofil

Több arizonai iskolát is megtévesztett egy 29 éves amerikai pedofil, aki 12 éves kisiskolásnak maszkírozta magát, így sikerült bejutnia az intézményekbe.

Neil Havens Rodreick legkevesebb négy iskolát tévesztett meg, pedig csak leborotválta a testszőrzetét, baseball-sapkát húzott és a kiskamaszok öltözködését utánozta.

"Mindenkit sokkolt a dolog. Teljesen bizarr, hogy egy 29 éves férfi sikeresen álcázza magát egy 12 éves gyereknek, és bejusson az alapítványi iskola gyerekeihez. Ez teljesen új fenyegetés a gyermekeink számára" - fakadt ki Rebecca Ruffner, a gyermekek bántalmazása ellen küzdő arizoniai szervezet igazgatója.

Csütörtökön Arizona és Oklahoma állam több megyéjének képviselői ültek össze, hogy összerakják az Oklahomában 1996-ban szexuális visszaélések miatt elítélt férfi utolsó néhány évét.

Jelenleg ellene és három társa ellen 25 rendbeli vádat fogalmaztak meg a csalástól az okirat-hamisításon át a gyermekmolesztálásig.

Jelenleg nincsenek adatok arról, hogy Neil Roedrick hozzáért volna bármelyik "diáktársához", ellene jelenleg azért folyik eljárás, mert a számítógépén rengeteg, gyermekeket ábrázoló pornográf képet találtak, valamint egy videót, amelyen egy kisfiúval létesít szexuális kapcsolatot.A lassan összeálló kép szerint a férfi három társával együtt gondosan kidolgozta az iskolákba való beszivárgás részleteit.

A 61 éves Lonnie Eugen Stiffler a nagyapjaként mutatkozott meg, a 44 Robert James Snow pedig a nagybácsijaként.

Korábban mindketten szexuális bűncselekmények miatt voltak börtönben, akárcsak a 34 éves Brian Jay Nevis, aki Neil Roedrick cellatársa volt Oklahomában.

A csapat alapítványi iskolákat vett célba, mert ezekre kisebb a rálátása az állami hatóságoknak.

A férfi január 17-én bukott le, amikor a Chino Valley-i iskola gyanút fogott a dokumentumai hitelességét illetően, ezért a rendőrséghez fordult.

Az iskolai alapítvány elnöke, Chris Igel elmondta: "A munkatársaim észrevették, hogy idősebbnek néz ki, mindenki arra tippelt, hogy 16 éves. Arra gondoltunk, hogy egy megszöktetett gyerek lehet. Nincs szó arra, ahogyan reagáltunk, amikor megtudtuk az igazságot."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×