eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Visszafordíthatják a határon a terhes nőket

Korlátozta a szülés előtt álló kínai nők beutazását a Kína különleges övezetének számító Hong Kong, mert az utóbbi időben olyan sokan akarnak szülni a tartományban, hogy a kórházak már alig bírják a rohamot.

Az anyaországbeli nők azért rohamozták meg a Hong Kong-i kórházakat, hogy születendő gyermekeik számára jogot szerezzenek a különleges övezetben való tartózkodásra, valamint a kínainál magasabb színvonalú egészségügyi ellátásra és oktatásra.

Nem mellékes az sem, hogy Hong Kong-i szülés esetén nem vonatkozik a családra Kína egygyermekes politikája.

Helyi idő szerint éjféltől azonban a terhességük hetedik hónapjánál előrébb tartó kínai nők csak akkor léphetnek Hong Kong területére, ha igazolni tudják, hogy helyet foglaltak valamelyik kórház szülészeti osztályán. A feltételeket nem teljesítőket visszafordítják a határon.

Magasabb díjak

A Hong Kong-i hatóságok arra hivatkoznak, hogy egészségügyi intézményeik nem képesek állni a szülő nők rohamát, és a helyiek ellátásának kívánnak elsőbbséget biztosítani. Tavaly 12 ezer kínai nő szült a tartományban.

Az intézkedéssel együtt központi foglalási rendszert vezetnek be a kórházak számára, és maximálják a fogadható kínai állampolgárok számát.

A vállalkozó kedv visszaszorítását szolgálja az is, hogy a kínai nőknek kétszer akkora kórházi díjat kell fizetniük, mint a Hong Kong-iaknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×