INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

Visszafordíthatják a határon a terhes nőket

Infostart / InfoRádió

Korlátozta a szülés előtt álló kínai nők beutazását a Kína különleges övezetének számító Hong Kong, mert az utóbbi időben olyan sokan akarnak szülni a tartományban, hogy a kórházak már alig bírják a rohamot.

Az anyaországbeli nők azért rohamozták meg a Hong Kong-i kórházakat, hogy születendő gyermekeik számára jogot szerezzenek a különleges övezetben való tartózkodásra, valamint a kínainál magasabb színvonalú egészségügyi ellátásra és oktatásra.

Nem mellékes az sem, hogy Hong Kong-i szülés esetén nem vonatkozik a családra Kína egygyermekes politikája.

Helyi idő szerint éjféltől azonban a terhességük hetedik hónapjánál előrébb tartó kínai nők csak akkor léphetnek Hong Kong területére, ha igazolni tudják, hogy helyet foglaltak valamelyik kórház szülészeti osztályán. A feltételeket nem teljesítőket visszafordítják a határon.

Magasabb díjak

A Hong Kong-i hatóságok arra hivatkoznak, hogy egészségügyi intézményeik nem képesek állni a szülő nők rohamát, és a helyiek ellátásának kívánnak elsőbbséget biztosítani. Tavaly 12 ezer kínai nő szült a tartományban.

Az intézkedéssel együtt központi foglalási rendszert vezetnek be a kórházak számára, és maximálják a fogadható kínai állampolgárok számát.

A vállalkozó kedv visszaszorítását szolgálja az is, hogy a kínai nőknek kétszer akkora kórházi díjat kell fizetniük, mint a Hong Kong-iaknak.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018