eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orvosi műhiba miatt halt meg egy férfi

Az orvosok hibás diagnózist állapítottak meg egy brit férfinál, és csak azután fedezték fel a TBC-jét, hogy fél évig rákkal kezelték. Ekkor azonban már túl késő volt, a férfi két nap múlva meghalt egy szívrohamban.

A 73 éves Tony Bannister korábban egy elektronikai vállalatnál dolgozott ügyvezető igazgatóként, de 2005 augusztusában megbetegedett: gyors ütemben kezdett fogyni és influenzaszerű tünetek kínozták.

Szeptemberben már annyira fájt a háta, hogy az orvosa morfiumot írt fel fájdalomcsillapítóként. Ezután elküldték röntgenre, ahol súlyos hátgerinc-károsodást állapítottak meg nála, amelyet valószínűleg fertőzés okozott.

A Chichesterben élő férfinál ezután csontrákot állapítottak meg, és radioterápiát alkalmaztak, állapota azonban egyáltalán nem javult, sőt, inkább romlott.

Nem mindegy

Végül tavaly áprilisban találták meg a betegség eredetét, a tuberkolózist. Ekkor azonnal elkezdték az antibiotikumos kezelést, de már túl késő volt: Tony Banister két nappal később szívrohamban meghalt.

A boncolás megállapította, hogy a halált a TBC okozta, a család pedig bepanaszolta a kórházat, mivel sokáig rossz diagnózis alapján kezelték a férfit.

A hétfőn nyilvánosságra hozott esettel kapcsolatban a 68 éves özvegy elmondta: ha a kórház nem állapította volna meg olyan könnyelműen a rákot, akkor a férjének nem kellett volna meghalni.

"A röntgeneredményre azt írták, hogy a csontkárosodást valószínűleg fertőzés okozta. A rák nem fertőzés, a TBC viszont az" - kesergett Marian Bannister.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×