INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

A U2 dalaira cserélik a templomi énekeket

Infostart / InfoRádió

Az Amerikából induló hullám elérte Nagy-Britanniát is: hamarosan megrendezik az anglikán egyház első olyan szertartását, amelyen a hagyományos vallásos énekeket az ír rock zenekar, a U2 dalaival helyettesítik.

A körülmények szinte egy koncert hangulatát idézik majd: a világítás a dallammal együtt pulzál, és hogy a U2 dalaiban kevésbé járatos hívek is bekapcsolódhassanak, a dalszövegek képernyőkön jelennek majd meg, akárcsak egy karaoke bárban.

Az egyház választása nem véletlen, a U2 zenéjének spirituális tartalma, valamint Bono szegénység elleni fellépése miatt sokak szemében szinte a szentek sorába emelte az ír énekest.

A rendhagyó szertartást Grantham püspöke, Timothy Ellis szervezi, és a tervek szerint májusban, a Lincoln városának központjában álló templomban tartják majd. Az estére eltávolítják majd a székeket, így a gyülekezet akár táncra is perdülhet.

"Reméljük, hogy a szertartás új színben tünteti majd fel a vallást, és az emberek kevésbé gondolják ridegnek és formálisnak. Ez nem helyettesíti a hagyományos szertartást, de erősítheti annak vonzerejét" - jelentette ki a püspök.

Az ötlet egyébként az Egyesült Államokból származik, az első U2-kórus 2005-ben szólalt meg egy Maine állambeli episzkopiális gyülekezetben. Azóta 15 másik amerikai államban, és a világ hét másik országában is tartottak hasonlót.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018