eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Ítélethirdetés a Szlávy-gyilkosság ügyében

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Pest Megyei Bíróság a Szlávy-gyilkosság elsőrendű vádlottját, a másodrendű vádlott 6, a harmadrendű 12 év fegyházbüntetést kapott.

Wappler László elsőrendű vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölésben, mint társtettest és jelentős értékre elkövetett kifosztásban mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az ügyészség azért emelt vádat, mert a nyomozás adatai szerint 1997. július 31-én Wappler László megbízásából megölték a Balaton királyaként elhíresült Szlávy Bulcsút, majd holttestét a főváros XII. kerületében egy garázs szerelőaknájába rejtették és lebetonozták.

A földi maradványok 2004. január 23-án kerültek elő, amikor a rendőrök tetten érték az elsőrendű vádlottat, amint megpróbálta azokat kiemelni a szerelőaknából.

A bíróság Németh Gábor másodrendű vádlottat az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mint bűnsegédet, Bíró László harmadrendű vádlottat mint társtettest mondta ki bűnösnek.

A bíró az ítélet indokolásakor egyebek között elmondta: 1996-ban meggyengült Szlávy Bulcsú alvilágban betöltött pozíciója. A bíróság megállapította: a másodrendű vádlott volt az, aki az újraszerveződött csapatban vezető szerepet töltött be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×