eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tizennyolc év után meztelenül került elő a dzsungelből egy nő

Egy meztelen, egyetlen emberi nyelvet sem ismerő nőt fogtak el favágók Kambodzsában. Egy helybeli férfi biztos benne, hogy 18 éve eltűnt lányát találták meg.

A nőt január 13-án fogták el favágók Kambodzsa északkeleti Rattanakiri tartományában.

Az egyik munkás arra figyelt fel, hogy valaki ellopta az ételét, ezért legközelebb kifigyelte az elkövetőt, és néhány társával elcsípte a koszos, gubancos hajú, egyetlen emberi nyelvet sem ismerő nőt.

Amikor meghallotta a történetet, a közeli faluban élő Ksor Lou elhatározta, hogy megnézi a nőt.

Legnagyobb megdöbbenésére felfedezte benne 18 évvel ezelőtt, 8 éves korában eltűnt lányát, Ro Cham H'pnhineng-et. Az árulkodó jel egy késtől származó sebhely volt.

A férfi kislánya bivalyokat legeltetett 1989-ben, amikor eltűnt, Ksor Lou azóta azt hitte, hogy vadállatok ölték meg.

A nő az eltelt közel 20 év alatt teljesen elvadult, nem akar ruhát felvenni, megtámadja azt, aki túl közel megy hozzá, és megpróbált visszaszökni az őserdőbe.

Mivel beszélni nem tud - csak morgó és sikító hangokat ad ki -, legfeljebb jelekkel tud kommunikálni, például a hasára teszi a kezét, ha éhes.

A helyi rendőrfőnök szerint a nő félig ember, félig állat, nappal alszik, éjszaka aktív.Az esetről szóló első jelentések szerint a nő egyedül élt az őserdőben, de egy csütörtöki beszámoló szerint meztelen, bozótvágó késekkel felfegyverkezett férfiak társaságában volt korábban, és a nő karján lévő jelek alapján elképzelhető, hogy évek óta rabszolgaként tartották.

A rendőrök azt tervezik, hogy a nőt kórházba küldik, és vérvizsgálatot végeznek annak kiderítésére, hogy valóban Ksor Lou lányáról van-e szó.

A Times megjegyzi, hogy Kambodzsában a vörös khmerek rémuralma, majd a polgárháború elől sokan menekültek az őserdőbe, 2004-ben például húsz évi bujdosás után jött elő egy csoport.

A rejtőzés idején 22 gyermek született a csoportban, és többen anélkül nőttek fel, hogy más emberekkel találkoztak volna.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×