eur:
392.73
usd:
354.24
bux:
72302.16
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Világszerte megbolondult az időjárás - lesz még rosszabb is

Japánban heves szél és hóviharok okoznak fennakadást, az Egyesült Államok keleti részén rekord meleget mértek, miközben Coloradóban több mint 120 centiméter hó esett. Magyarországon folytatódik a szokásosnál enyhébb idő.

Japán középső részén, a Nagoja közelében fekvő repülőterén 170 járatot töröltek a viharos szél miatt. Az északi Hokkaido szigetén több mint 80 centiméter hó hullott, az óránkénti 170 kilométeres erősségű szél épületek tetejét tépte le és elektromos vezetékeket szakított el; csaknem 5700 otthon maradt áram nélkül.

Az Egyesült Államokban lavina temetett maga alá 2 gépkocsit Colorado egyik síközpontja közelében; a hó alól 8 embert mentettek ki. Az államban több mint 120 centiméter hó hullott az elmúlt 3 hétben.

Közben az Egyesült Államok északkeleti részében rekord meleget mértek. New York belvárosában, a Central Parkban 22,2 Celsius-fok volt.

Itthon még melegebb lesz

Magyarországon is folytatódik a szokatlanul enyhe idő; a jövő héten a hőmérséklet további emelkedésére lehet számítani.

Korábban a brit meteorológiai intézet közölte, hogy valószínűleg az idei lesz a valaha regisztrált legmelegebb év a Földön.

Az előrejelzés szerint a globális felmelegedés és az El Nino jelenség miatt több hőmérsékleti rekord születik 2007-ben.

Láng István klímakutató az InfoRádióban elmondta: a globális felmelegedés miatt nő a szélsőséges időjárási események száma, intenzitásuk, társadalmi-gazdasági hatásuk pedig erősebb lesz, mint valaha.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×