eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Még mindig Janet Jackson kivillanó mellbimbóján vitatkoznak

Janet Jackson "hibás ruhája" még mindig kísért az amerikai médiában. Az énekesnő melle még a 2004-es Super Bowl-on volt látható egy pillanatra, és mivel Amerika legnézettebb sporteseményéről volt szó, nagy botrány kerekedett az esetből. Most a médiafelügyelet szabályozási és büntetési gyakorlata miatt került elő ismét a történet.

Az eset óta a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) és az amerikai televíziós hatóságok folyamatosan vitában állnak egymással, utóbbiak már bíróságra mentek, annak eldöntését kérve: mit lehet és mit nem lehet láttatni a televíziók képernyőjén.

A CBS és a Fox egymástól függetlenül fordult az igazságszolgáltatáshoz, vitatva a helyi ORTT trágárságokkal és meztelenséggel kapcsolatos határozatait.

A társaságok szerint az eljárásrend kemény, ugyanakkor következetlen, ami az élő televíziós közvetítések végét jelentheti.

A Fox beadványában nehezményezi, hogy egyes trágár szavak adásba engedése minden körülménytől függetlenül tilos, amit egy élő közvetítés közben lehetetlen garantálni.

A felügyelő hatóság viszont arra hivatkozik, hogy gátat kell szabni a trágárságok tévés megjelenésének, különösen amikor sok gyerek is nézi a műsort.

A társaságoknak természetesen nem annyira az elítélő határozatok fájnak, mint inkább a büntetések.

Janet Jackson ruhája miatt például 550 ezer dollárt kellett fizetnie a CBS-nek; a Foxot pedig azért büntették meg, mert a Golden Globe díjak 2003-as átadásán Bono, a U2 frontembere a "This is fucking brilliant" ("Ez kurva jó") fordulattal fejezte ki az elégedettségét.

A szabályozás sorsa és a felügyelet jogköre tehát a bíróságon dől majd el, Janet Jackson kivillanó mellbimbója pedig - amely miatt az énekesnő emlékezetes módon ruhája hibáját tette felelőssé - a kommunikációs mellett a jogi tankönyvekbe is bekerülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×