eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A pápa szülei újsághirdetés útján találkoztak

"Vidéki, 43 éves, egyedülálló katolikus középszintű köztisztviselő, makulátlan múlttal házasság céljából egy jó katolikus, tiszta lányt keres, aki jól főz, el tudja látni a háztartást, és jó érzéke van a varráshoz és az otthonteremtéshez. A vagyon kívánatos, de nem feltétel" - így szólt az az újsághirdetés, amely XVI. Benedek pápa szüleit annak idején összehozta, és amelyet egy újságíró fedezett fel a bajorországi állami levéltárban.

Az 1920 júliusában, a Liebfraubote című katolikus hetilapban megjelent hirdetésre az akkor 36 éves Maria Peintner, egy bankár törvénytelen gyereke válaszolt, akire - bár vagyona nem volt - illett a leírás. Négy hónappal később össze is házasodtak.

Mind a pápa, mind 82 éves bátyja, Georg Ratzinger meglepődve fogadták a családjuk múltjából előkerült dokumentumot, amelyet a német Bild hozott nyilvánosságra XVI. Benedek németországi látogatása alkalmával.

A katolikus egyházfő hatnapos zarándoklata során meglátogatja szülei sírját, és Marktl am Inn-i szülőhelyét is. Szintén szerepel a pápa programjában egy ebéd a bátyjával.

Látogatása első napján, vasárnap csaknem háromszázezer hívő előtt tartott szabadtéri misét, és külön-külön találkozott Horst Köhler német államfővel, Angela Merkel kancellárral és Edmund Stoiber bajor miniszterelnökkel.

Sajtóértesülések szerint felszólította őket arra: Németország januártól esedékes európai uniós elnöksége idején tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a keresztény értékek bekerüljenek az európai alkotmányos szerződés tervezetébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×