eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Utazási bojkott az olasz városok ellen

Európai utazásszervezők bojkottot helyeztek kilátásba Olaszországgal szemben, mert a buszoknak fizetniük kell azért, ha be akarnak hajtani a városok központjába, és ez igen megdrágítja az utakat.

A Repubblica című lap úgy tudja, hogy a szervezők tárgyalásokat sürgetnek az érintett városok vezetőivel.

A lap idézi a buszos turistautakat szervező németországi irodák szövetségének a szóvivőjét, aki közölte: Rómában, Firenzében, illetve Velencében ez a díj már eléri a 300 eurót is.

Az utazásszervezők azt is panaszolják, hogy több olasz város is előírja a helyi idegenvezetők alkalmazását, akik jóval drágábbak, mint például New Yorkban, vagy Párizsban.

A Repubblica szerint a nagy költségek miatt három év alatt egy millióval kevesebb turista utazott Olaszországba, és ez 1,4 millió euró bevételkiesést okozott.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×