Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 maroknyi kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
só őrölt bors
1 fél kupica konyak
a tetejére reszelt sajt
metélőhagyma
A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Közben a kakukkfű levélkéit lecsipkedjük, és felaprítjuk. A párolt hagymára szórjuk, majd a lehéjazott összezúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Kevergetve addig sütögetjük, amíg a konyhát betölti a fűszerek fenséges illata. Ekkor a paradicsompürét is belekeverjük, majd bő 1 liter vízzel vagy árszűrt zöldséglével felengedjük. Megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. A konyakot belelöttyintjük, és azonnal még forrón tálaljuk. A tetejére reszelt sajtot és apróra vágott metélőhagymát szórunk.
Elkészítési idő: 25 perc
Újfajta bűncselekménytípus jelent meg Ferihegyen, léptek a rendőrök