eur:
400.49
usd:
366.54
bux:
74441.27
2024. október 14. hétfő Helén
Nyitókép: Pixabay

Ravasz trükkel csapta be áldozatait egy csaló

„Bontódik! Minden alkatrésze eladó” – így húzta le áldozatait a csaló, de rajta vesztett az ügyeskedésén.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó hajdúhadházi férfival szemben, aki adásvételi csoportokba feltett valótlan autóalkatrész hirdetésekkel vert át számos embert

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi idén áprilisban különböző álneveken személygépkocsi alkatrészeket és személygépkocsit kínált eladásra az egyik közösségi oldal adásvételi úgy, hogy azokkal valójában nem rendelkezett.

Az elkövető a teljes vételár, a foglaló, vagy a postaköltség előre utalását kérte,

melynek fogadása érdekében a csalássorozat előtt a saját nevében bankszámlát is nyitott. A terhelt 11 embert vert át alig több mint egy hét alatt: a legnagyobb kárt annak a férfinak okozta, aki egy komplett gépkocsi motort akart tőle megvásárolni közel 200 ezer forintért. A férfi a bűncselekményekkel mintegy félmillió forintra tett szert, amit felélt. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a csalóra azzal, hogy az okozott kárt is téríttessék meg vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Nem találják az irányt a tőzsdék

Nem találják az irányt a tőzsdék

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék vegyes képet mutatnak a nyitást követően. Gazdasági események szempontjából pedig kimondottan eseménytelen nap várható. Amerikában Colombus-nap miatt ugyan a New York-i Értéktőzsde és a Nasdaq is nyitva lesz ma, de a kötvénypiacok zárva lesznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×