eur:
390.32
usd:
359.85
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: heute.at

Rémálom az M85-ösön: szembe jött a kamion…

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy külföldi kamionsofőrrel szemben, aki rossz irányba hajtott fel az M85-ös autóútra, és több kilométeren keresztül szemben közlekedett a forgalommal

A 48 éves külföldi férfi 2021 októberében sofőrként vezetett kamiont Magyarországon. A terhelt több betegségére is gyógyszert szedett, ezek a gyógyszeri azonban út közben elfogytak. Emiatt a vádlott bár, a vezetést megelőzőn megfelelő pihenőidőt tartott, mégis fáradtan, nem jó állapotban kezdte meg a vezetést.

Annak ellenére, hogy nem volt vezetésre alkalmas állapotban, mégis útnak indult, és az M85-ös autóútra a fertődi lehajtónál a forgalommal szemben haladt fel. Innen kilométereken keresztül haladt szemben a forgalommal, úgy, hogy több lehajtót is elhagyott, ahol lett volna lehetősége letérni az útról, de ezt nem tette meg. Végül az autóút 29-es kilométerszelvényében ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival, amely épp egy másik járműszerelvényt előzött. A balesetben személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a sofőrt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

A térfigyelő kamera felvételen látható a baleset:

Címlapról ajánljuk

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?

Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?

Miközben külföldről olyan hírek érkeznek, hogy megtorpant az önkiszolgáló kasszák terjedése, Magyarországon egyre több az ilyen berendezés. A kasszák ugyanakkor sokak tetszését nem nyerték el és ragaszkodnak a pénztároshoz, ahogy ahhoz is, hogy a vásárlást készpénzzel egyenlítsék ki. Vajon tényleg megkönnyíti a lopást az önkiszolgálás? Mikor jönnek a teljesen automatizált boltok? Szükség lesz még pénztárosokra? Többek között ezekről beszélgettünk Bessenyei Attilával, az önkiszolgáló kasszákat fejlesztő Laurel Kft. ügyvezetőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×