eur:
394.28
usd:
355.72
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István

A kiélezett kapára válaszul a szolgálati fegyver is előkerült

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával és egy hónapra letartóztatta a férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2024. június 29-én délután a rendőrök egy borsodi településen intézkedtek egy műszaki hibás jármű tulajdonosával szemben.

A megalapozott gyanú szerint egy közeli ingatlanon lakó férfi előzmény nélkül, trágárkodva sértegetni kezdte a hivatalos személyeket.

A rendőrök emiatt intézkedni kezdtek a férfival szemben, aki nem volt együttműködő, több alkalommal is verekedésre hívta ki az egyik rendőrt, majd miután közölték vele, hogy előállítják a kapitányságra, ki akarta vonni magát az intézkedés alól.

A férfi az ingatlan hátsó kertjében magához vett egy kiélezett kapát, azt két kézzel a feje fölé emelte, majd meglendítette és elindult az intézkedő rendőrök felé, miközben kijelentette, hogy megöli őket, ha közelebb mennek hozzá – olvasható Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

Az egyik rendőr elővette a szolgálati lőfegyverét és felszólította a férfit, hogy hagyjon fel agresszív magatartásával, aki erre letette a kapát, majd újra menekülni próbált. Miután a férfit a rendőrök előállították, az elkövető a kapitányság folyosóján újra rátámadt egyikükre, aki megpróbált elhajolni a nagy erejű ütés elől, azonban a férfi ökle így is eltalálta a rendőr állkapcsát, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt, majd indítványozta letartóztatását.

A férfi – akit nemrég felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt pénzbüntetésre ítéltek – nem ismerte el a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekményeket.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, a bűnismétlés és az eljárás akadályozásának veszélye – elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges.

Címlapról ajánljuk
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás
csalfaság

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Augusztus 20-i tűzijáték: ilyen időjárás várható Budapesten

Augusztus 20-i tűzijáték: ilyen időjárás várható Budapesten

Az augusztus 20-i államalapítási ünnepség záró, és leglátványosabb eleme a 21 órakor kezdődő és 30 percen át tartó tűzijáték Budapesten, amelyre hagyományosan több százezer embert várnak a fővárosi helyszínekre. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen időjárás várható ebben az időszakban, lesz-e például eső, vagy vihar, és ezt az esemény lebonyolításáért felelős operatív törzs is szorosan követi.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×