eur:
395.9
usd:
368.28
bux:
69854.24
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: Pixabay

Már a magyar fiatalokat is megcélozta az Iszlám Állam, letartóztatás lett a vége

Elrendelte egy, az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat készítő fiatalkorú férfi letartóztatását a bíróság az ügyészség indítványával egyezően, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hétfőn a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogta el a fiatalkorút, majd háborús uszítás és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A büntetőeljárásnak vannak olyan adatai, amelyek minősítettek, így azokról sem az ügyről beszámoló Központi Nyomozó Főügyészség, sem a bíróság nem adhat tájékoztatást, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyes sajtótermékekben megjelentekkel ellentétben

nincsenek olyan információk, amelyek pánikra adnának okot.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a szükséges gyermekvédelmi intézkedéseket megtette - közölték.

Felhívták a figyelmet arra, hogy egyes szélsőséges szervezetek propaganda, toborzási tevékenységüket az internetre is kiterjesztették.

Ezen anyagok a felnőtt felhasználók nagy részét elborzasztják, ugyanakkor a szélsőséges szervezetek tudatosan törekednek tevékenységüket olyan "romantikus színben" feltüntetni, hogy azzal sérülékenyebb fiatalokat maguk mellé állítsanak, így e témáról beszélni kell. Ha egy szülő vagy pedagógus ilyen jeleket tapasztal, indokolt szakember segítéségét kérni - jelezték.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×