eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Law and order concept. Handcuffs, gavel on book on a wooden background, top view
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Hét börtönőr állt bíróság elé, egy rab bántalmazásával vádolják őket

A katonai ügyész által bemutatott vád szerint megvertek egy megbilincselt rabot a miskolci börtönben, illetve egyes vádlottak nem vettek részt a bántalmazásban, de látták és nem tettek ellene semmit, sőt nem is jelentették.

Az RTL riportja szerint 2022-ben egy rab rosszul lett a miskolci börtönben és emiatt orvost kért. Egy ápoló és egy biztonsági őr ment a cellájába, de a rabot le kellett fogni - ekkor ütötte meg a büntetésvégrehajtási dolgozót, eltörve az orrát. A többi őr azonnal odament segíteni, megbilincselték a fogvatartottat, azután az orvosi szobába kísérték, a riport szerint ekkor bántalmazhatták. A csatorna értesülése szerint a fejét a falba verték, aztán a földre került embert megrugdosták.

Az ügyész olyan állításokat is megfogalmazott két, közbe nem lépő bv-sről, hogy támogatásuk jeléül nem írtak jelentést a történtekről.

Az ügyészség szerint csoportos bántalmazás történt és a rab a bilincs miatt megvédeni se tudta magát.

Attól függően, hogy a cselekményben kinek milyen szerepe volt, az ügyészség eltérő büntetések kiszabását kérte: a másodrendű vádlottra 6 év 6 hónap börtönfokozatú szabadságvesztést kért a katonai ügyész, ami a legszigorúbb büntetés. A többieknek ennél kevesebbet kellene leülnie, az egyetlen női vádlottat, aki nem jelentette az eseményt, próbaidőre bocsátanák.

Egyik vádlott sem ismerte el a bűncselekményeket szerdán, így a per folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×