eur:
385.31
usd:
354.75
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pixabay

Akkora pofont adott az idős férfinak, hogy az később bele is halt

Az idős férfi "puszit dobott" egy társaság egyik hölgytagjának, a vádlottat felbosszantotta a kéretlen udvarlás. Csakhogy aztán túl jól sikerült elégtételt venni.

A Somogy Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki úgy pofon ütött egy idős férfit, hogy az hanyatt esve halálos sérülést szenvedett - írja közleményében az Ügyészség.

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 októberében, egy Marcali környéki község fagyizójában múlatta az időt a baráti társaságával, köztük fia barátnőjével és annak leánytestvérével. Ekkor ugyancsak a vendéglátóhelyen tartózkodott a 80 éves sértett, aki a vádlotthoz hasonlóan szeszes italt fogyasztott.

A sértett a délután a mosdóból tért vissza az asztalához, amikor a vádlott társasága mellett elhaladva "puszit dobott" az ott ülő egyik fiatal nőnek.

A vádlottat feldühítette a sértett magatartása, ezért utána ment a benti helyiségbe, ahol kérdőre vonta az idős férfit, majd tenyérrel arcon ütötte.

Az ütéstől a sértett hanyatt esett és a fejét a cukrászda kövezetébe ütötte.

Ezt követően a vádlott hiába próbálta magához téríteni az eszméletlen állapotban lévő sértettet, az idős férfi a bántalmazással összefüggésben elszenvedett sérülés következtében a kórházba szállítását követően elhunyt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×