eur:
390.94
usd:
366.15
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
E-cigarettes on dark background in smoke, mocap, front view
Nyitókép: Aleksandr Pykhteev/Getty Images

Nem éppen lepedők voltak az ágyneműtartójában

Interneten árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, az egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat egy árus, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai munkatársai lepleztek le - közölte a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn.

Joó Hilda közleménye szerint a zalai revizorok egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel egy hirdetőre, aki öt nap garanciával kínált különféle aromákkal ízesített Elf Barokat.

A NAV munkatársai a csomagátvételi pontra rendelt küldeményből azonosították a feladót, majd a - közleményben nem nevesített településen lévő - lakásán házkutatást tartottak. Itt az ágyneműtartóból több karton, ismeretlen eredetű Elf Bar került elő, amit a bevetési igazgatóság pénzügyőrei lefoglaltak.

Az illegálisan forgalmazott termékek ügyében adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedékijog-sértés miatt indult eljárás.

A közlemény kitér rá, hogy nem érdemes kockáztatni a dohánytermékek illegális árusításával, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt kiszabott NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága egymillió forinttól ötvenmillió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. Az Elf Bar egyetlen adagjának nikotintartalma tíz-húsz doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×