eur:
395.69
usd:
368.63
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
E-cigarettes on dark background in smoke, mocap, front view
Nyitókép: Aleksandr Pykhteev/Getty Images

Nem éppen lepedők voltak az ágyneműtartójában

Interneten árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, az egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat egy árus, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai munkatársai lepleztek le - közölte a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn.

Joó Hilda közleménye szerint a zalai revizorok egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel egy hirdetőre, aki öt nap garanciával kínált különféle aromákkal ízesített Elf Barokat.

A NAV munkatársai a csomagátvételi pontra rendelt küldeményből azonosították a feladót, majd a - közleményben nem nevesített településen lévő - lakásán házkutatást tartottak. Itt az ágyneműtartóból több karton, ismeretlen eredetű Elf Bar került elő, amit a bevetési igazgatóság pénzügyőrei lefoglaltak.

Az illegálisan forgalmazott termékek ügyében adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedékijog-sértés miatt indult eljárás.

A közlemény kitér rá, hogy nem érdemes kockáztatni a dohánytermékek illegális árusításával, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt kiszabott NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága egymillió forinttól ötvenmillió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. Az Elf Bar egyetlen adagjának nikotintartalma tíz-húsz doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×