eur:
387.17
usd:
356.89
bux:
68379.51
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Pexels

Zenerajongókat károsítottak meg

A férfi a Depeche Mode koncertjére árusított jegyet egy online piactéren, azonban a vásárlói semmit sem kaptak a pénzükért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya mellett négy vidéki rendőrkapitányság is eljárást folytat az ellen a 28 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint interneten értékesített nem létező koncertjegyeket - írja beszámolójában a rendőrség.

A BRFK munkatársai egy budapesti férfi feljelentését követően kezdtek nyomozni, aki 2024. március 26-án egy internetes piactéren szeretett volna egy hirdetőtől jegyeket vásárolni a Depeche Mode együttes budapesti koncertjére.

Egyeztetés után a vásárló 50 ezer forintot utalt át a megadott számlaszámra, a jegyek viszont sosem jutottak el hozzá, a hirdető a tranzakciót követően elérhetetlenné vált.

A nyomozók azonosították a jegyeket árusító hirdetőt, majd egy másik férfi is látókörükbe került, akinek a bankszámlájára a gyanútlan sértett elutalta a jegyek árát. A nyomozás adatai szerint a második férfi azért nyitott számlát, hogy arra érkezzenek a tettestárs által kicsalt pénzek. A két férfit a budapesti nyomozók 2024. április 4-én, Heves vármegyében fogták el. Más nevére szóló hitelintézeti, távközlési szerződést, hazai és külföldi bankkártyákat, 30 SIM-kártyát, két tabletet, valamint három mobiltelefont foglaltak le tőlük, de az online piactéri csalásokat végző gyanúsított lakásáról kábítórszergyanús anyagok is előkerültek, így ellene a rendőrök kábítószer birtoklása miatt külön eljárást indítottak.

Arra is fény derült, hogy hasonló módszerekkel elkövetett csalások miatt a férfi ellen négy másik rendőrkapitányság is büntetőeljárást folytat.

A gyanúsított feltehetően még több vásárlót tévedésbe ejthetett, így a budapesti rendőrök vizsgálják, hogy még kik lehetnek érintettek. Őrizetbe vették, a férfi tagadta a bűncselekményt.

A bankszámlatulajdonos tettestársat csalás és pénzmosás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették. Ő is tagadta a bűncselekmények elkövetését, és nem tett vallomást.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×