eur:
391.13
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Felfüggesztett börtönt kapott P. Koltai Gábor producer

A producer a megismételt eljárásban két év börtönt kapott, öt év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet ellen fellebbezett, így az nem jogerős.

Tizennégy év után mondott ítéletet a bíró P. Koltai Gábor költségvetési csalás ügyében a Fővárosi Törvényszéken. A megismételt eljárásban a bíróság a producert bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás, közokirat- és magánokirat-hamisítás, valamint pénzmosás bűntettében, és ezért két év börtönbüntetésre ítélte, öt év próbaidőre felfüggesztve – írja az Index.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg P. Koltai Gábor és vádlott-társai fellebbeztek a döntéssel szemben, így az nem jogerős.

Az ügyész vádbeszédében a producerre felfüggesztett börtönbüntetést kért, de pénzbüntetést és vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta. P. Koltai Gábor ügyvédje a védőbeszédben a producer ártatlansága mellett érvelt, és álláspontja szerint nem került elő olyan bizonyíték, amely kétséget kizáróan igazolta védence bűnösségét.

A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat még 2013-ban. A vádirat szerint P. Koltai Gábor és I. Gábor filmproducerek tizenegy háromdimenziós animációs film saját produkcióban történő gyártása során – vádlott-társaik közreműködésével – a gyártási költségeket többszörösen meghaladó értékű, fiktív számlák felhasználásával jogosulatlanul igényeltek vissza áfát, illetve jogosulatlanul csökkentették cégeik áfafizetési kötelezettségét. A főügyészség szerint Koltai Gábor 2008 és 2010 között több mint kétmilliárd, míg I. Gábor több mint másfél milliárd forint összegű vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×