eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Kegyetlenül végzett unokája kutyájával

Állatkínzás bűntette miatt egy év – két évre felfüggesztett – börtönre ítélt az Egri Járásbíróság egy idős férfit, aki ácsok által használt nagy méretű szöget vert unokája kutyájának fejébe, majd az ebet nyakig a földbe ásta – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint az Egri Járási Ügyészség emelt vádat a 76 éves szilvásváradi elkövetővel szemben. Az esetről azt írta: miután az állat elszökött a család közös otthonából, de megtalálták és hazavitték, a nagyapa 2023 tavaszán úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves kutyát.

A férfi előbb egy 20 centiméter hosszúságú szöget vert a kutya homlokába, amivel beszakította az állat koponyacsontját, majd a még élő, fájdalmasan nyüszítő szibériai husky-t egy talicskába tette és kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe. Az elpusztult kutya fejét egy gombaszedő vette észre, így találtak rá a tetemre.

A falubeliek ezután értesítették a rendőrséget és az állatorvost – tette hozzá a szóvivő. A vádirat szerint a férfi súlyos traumát, az ezt követő fájdalommal és félelemérzettel pedig különös szenvedést okozott az állatnak. A járási ügyészség ezt figyelembe véve a tettét beismerő és megbánást tanúsító idős elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól.

Az Egri Járásbíróság az indítványt elfogadva egy év – két évre felfüggesztett – börtönre ítélte a vádlottat, akit kötelezett a bűnügyi költség megfizetésére. A végzés nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×