eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pexels.com

Javítóintézetbe küldenék a mobilért verekedő tiniket

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik tavaly augusztusban a X. kerületben megpróbáltak kirabolni egy másik fiút.

A vádirat szerint az elkövetéskor 13, 15 és 16 éves fiúk 2023. augusztus 22-én délután figyeltek fel a 18 éves sértettre az utcán. Körbeállták és szidalmazni kezdték, majd felszólították, hogy adja át nekik a mobiltelefonját és egyéb értékeit, különben megverik. A 13 éves támadó megrúgta és meglökte a sértettet, aki ellenállt, ezért a 15 éves vádlott is többször megütötte őt.

A támadást látva egy kutyát sétáltató nő a sértett segítségére kelt. A 15 éves fiatal azonban újra rátámadt a sértettre, ütötte és lökdöste a nála pár évvel idősebb fiút, aki védte magát, így kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük, majd végül mindketten a földre kerültek. Mindeközben a 16 éves támadó is többször megütötte a sértettet − ismertette a főügyészség.

A támadásnak két másik szemtanú vetett véget, akik elzavarták a vádlottakat, akik így végül értékek megszerzése nélkül távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében könnyebb, horzsolásos, illetve zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség tájékoztatása szerint a kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az akkor 13 éves vádlott beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, és velük szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozza a vádiratban.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 16:10
×
×
×
×