eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Javítóintézetbe küldenék a mobilért verekedő tiniket

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik tavaly augusztusban a X. kerületben megpróbáltak kirabolni egy másik fiút.

A vádirat szerint az elkövetéskor 13, 15 és 16 éves fiúk 2023. augusztus 22-én délután figyeltek fel a 18 éves sértettre az utcán. Körbeállták és szidalmazni kezdték, majd felszólították, hogy adja át nekik a mobiltelefonját és egyéb értékeit, különben megverik. A 13 éves támadó megrúgta és meglökte a sértettet, aki ellenállt, ezért a 15 éves vádlott is többször megütötte őt.

A támadást látva egy kutyát sétáltató nő a sértett segítségére kelt. A 15 éves fiatal azonban újra rátámadt a sértettre, ütötte és lökdöste a nála pár évvel idősebb fiút, aki védte magát, így kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük, majd végül mindketten a földre kerültek. Mindeközben a 16 éves támadó is többször megütötte a sértettet − ismertette a főügyészség.

A támadásnak két másik szemtanú vetett véget, akik elzavarták a vádlottakat, akik így végül értékek megszerzése nélkül távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében könnyebb, horzsolásos, illetve zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség tájékoztatása szerint a kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az akkor 13 éves vádlott beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, és velük szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozza a vádiratban.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×