eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Ilyen autós üldözés sem volt még Magyarországon – három évet kaphat érte

A Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki mintegy 30 kilométeren keresztül menekült gépkocsijával a rendőrök elől.

A férfit 2023 szeptemberében Pécsett igazoltatták angol honosságú gépkocsijával. Az igazoltatás során a rendőrjárőrök megállapították, hogy a gépkocsi nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, továbbá műszaki érvényessége is évekkel korábban lejárt. Az igazoltatást követően a vádlott gyalogosan távozott a helyszínről, a gépkocsiját egy áruház parkolójában hagyta – közölte az ügyészség.

Mintegy fél órával később azonban a korábban intézkedő járőrök észlelték, hogy a férfi ismét vezeti a gépkocsit, ezért szolgálati autójukkal utána mentek, hogy intézkedjenek vele szemben. Amikor észlelte, hogy a rendőrök meg akarják állítani, még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrök elől. A vádlott ezután több, mint 30 kilométeren keresztül 140-150 km/órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, melynek során számos közlekedési szabályt sértett. Így többek között közlekedési jelzőlámpa piros fényjelzése ellenére hajtott be egy kereszteződésbe, a záróvonalat több alkalommal átlépte, illetve előzések során a szembejövő gépkocsikat fékezésre, lehúzódásra kényszerítette. Egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről.

A menekülő autós így közúti veszélyeztetés bűntettét követte el, mely bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az üldözést a rendőrautó fedélzeti kamerája is rögzítette:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×