eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: ugyeszseg.hu

A TEK csapott le négy rendőrre, egyenruhában bilincselték meg őket – videó

Az ügyészség az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében további négy rendőr letartóztatását indítványozta.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásában már 29 gyanúsított van, köztük 26 rendőr. Az ügyben a regionális nyomozó ügyészség a korábbi – 2023. március 7-i és az április 17-ei – nagyszabású, összehangolt eljárási cselekményeihez hasonlóan, csütörtökön is több személyt érintően végzett elfogásokat, kutatásokat és hallgatott ki gyanúsítottként újabb négy rendőrt – közölte az ügyészség.

A bűnügyi akcióban az ügyészség felkérésére részt vett a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség, és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A regionális nyomozó ügyészség a négy rendőr szolgálati helyén, valamint az érintettek lakóhelyén kutatásokat hajtott végre, amely során készpénz, vagyontárgyak, személygépkocsi, ingatlan valamint bankszámla zárolásával és lefoglalásával több, mint 52 millió forint értékben biztosított igazolatlan eredetű vagyont.

A vagyonelkobzás biztosítása érdekében az eddigi eljárásban összesen, a 29 terheltet érintően

közel 290 millió forint értékű vagyon elvonása történt meg.

A megalapozott gyanú szerint 2021 márciusától a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményeket, amelyek megvalósításában civil személyek is segítségükre voltak.

A regionális nyomozó ügyészség a négy új gyanúsított letartóztatására tett indítványt, melyről a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×