eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Police.hu

Nem nézték tétlenül a rendőrök a három horrorkaravánt

Pest vármegyében próbálkoztak a jómadarak. A szabály persze nem egyszerű, de életszerű.

Az egyenruhások a napokban tartottak ellenőrzést az illetékességi területükhöz tartozó autóutakon, hárommal akadt probléma. Az összességében közel két tonna túlsúly miatt, a rendőrök majd egymillió forint bírságot szabtak ki a román és bolgár karavánok sofőrjeinek - számol be a Police.hu.

A képzeletbeli dobogó első fokán álló szerelvény 750 kilogramm túlsúllyal megpakolva vett részt a közúti közlekedésben.

Az egyenruhások a járműveket leparkoltatták,

a járművezetők csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatták útjukat.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy járművet megterhelni oly mértékig szabad, hogy össztömege a megengedett legnagyobb össztömeget ne haladja meg, a rakományt a járművön - annak belsejében, illetőleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, gondoskodni kell a rakomány egyenletes elhelyezéséről azért, hogy az a jármű stabilitását számottevően ne rontsa, a járművön túlnyúló rakományt, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) szerint meg kell jelölni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×