eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. november 6-án. Az új létesítmény, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd, a korábbi Népstadion helyén épült fel két és fél év alatt, részben hasznosítva annak elemeit. A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel avatják fel november 15-én.
Nyitókép: MTI/KKBK

A Puskás Arénát akarta felrobbantani, de lecsaptak rá a rendőrök

Az angol fenyegetőt könnyen elkapták, tettéért egy év börtönbüntetést kapott.

Elítélték a Puskás Ferenc Stadion felrobbantásával fenyegetőző angol férfit, aki rákbeteg édesapja kezelésére próbált pénzt gyűjteni az egyébként nem valós zsarolással – írja a Bors.

A férfi a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntője, a torna utolsó budapesti meccse, a Hollandia–Csehország előtt fenyegetőzött robbantással, ha az UEFA nem küld neki kriptovalutában váltságdíjat.

„Öt öngyilkos merénylőt küldtünk a budapesti Puskás-stadionba és környékére a Hollandia–Csehország mérkőzésre" – hangzott az SMS-üzenet, és a fenyegetőző hozzátette: nyolc távirányítós szerkezetet is be fog vetni, ha nem utalják át a pénzt. "A pénzt egy összegben, egy tranzakcióval kell elküldeni, különben az UEFA tömeges halálestekkel számolhat” – közölte.

Az angol hatóságok hamar kiderítették, az üzenet a dél-angliai csendes kisvárosból, Aldershotból érkezett a brit segélyhívó 999-es számára. Néhány perccel később, megvolt az utca, majd a házszám is. A kommandósok csöngetésére egy kopaszodó, szemüveges férfi jött elő, melegítőben.

Joshua Udall percek alatt megtört, és elmondta, hogy csak átverés az egész. Előkerült a telefon is, egy nem túl modern Nokia, amin az üzenetet írta. Azt mondta, rákbeteg apja kezelésére akart így pénz szerezni.

A férfi enyhe autizmussal küzd, tettével azonban tisztában volt – mondta ki most a bíróság, ami jogerősen egyévnyi börtönre ítélte a 34 éves férfit, akinek azóta az édesapja elhunyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 09:21
×
×
×
×