eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Close up lawyer businessman working or reading lawbook in office workplace for consultant lawyer concept.
Nyitókép: boonchai wedmakawand/Getty Images

Iskolában sértegettek és fenyegetőztek a felnőttek, ez börtönbüntetést jelentett

Az ügyészség fellebbezése alapján kapott súlyosabb büntetést az a 34 és 31 éves romhányi nő, akik rendszeresen sértegették, fenyegették a pedagógusokat, valamint a gyermekvédelmi szolgálat munkatársát.

A testvérpár ellen 2021 nyarán emeltek vádat, miután 2020 februárjában a romhányi iskola udvarán tartott napközis foglalkozáson gyermekek jelenlétében szidalmazták az egyik pedagógust. A nagy lármát hallva az igazgató és helyettese az udvarra siettek, ekkor a két nő velük is kiabálni kezdett, sőt megfenyegette őket. A foglalkozást nem lehetett folytatni, a tanár átkísérte a diákokat a közeli iskolaépületbe – olvasható a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, a nők unokaöccse is az iskolába járt, akinek az osztályfőnöke 2020 szeptemberében azzal hívta fel telefonon a kisfiú édesanyját, hogy vigye haza a gyermekét annak rossz magaviselete miatt. A fiúért végül nem az anya, hanem a nagynénje ment el, aki sértegetni kezdte az osztályfőnököt, majd meg is fenyegette a pedagógust. Ekkor is az igazgató és annak helyettese lépett közbe, a nő velük is folytatta a kiabálást. A nő viselkedése miatt nem lehetett elkezdeni a tanórát.

Néhány hónappal később, 2021 januárjában a nők egy fogadóórán szidalmazták a pedagógusokat,

ekkor már életveszélyes fenyegetéseket vágtak a tanárok fejéhez, ezzel teljesen ellehetetlenítve a fogadóóra megtartását.

A nők unokaöccse ügyében a gyermekjóléti szolgálat is eljárást folytatott. Az idősebb vádlott 2021 februárjában felhívta az illetékes családsegítőt és megfenyegette, hogy „kitapossa a belét”, nyilvánvalóvá téve, hogy pontosan tudja, hol él a szakember, illetve hova jár iskolába a gyermeke. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság idén januárban mindkét nőt közérdekű munkára ítélte. A döntéssel szemben az ügyészség súlyosítás végett fellebbezést jelentett be.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség – a járási ügyészség indokait fenntartva – kifejtette: az utóbbi években megszaporodtak a pedagógusok elleni támadások, melyekkel szemben a törvény legnagyobb szigorával kell fellépni, ezért a korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztés alatt álló büntetett előéletű, több rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot elkövető vádlottakkal szemben kizárólag a szabadságvesztés büntetés kiszabása lehet visszatartó erejű.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék

a 34 éves nővel szemben 2 év 4 hónapos, a 31 éves nő ellen pedig 2 éves börtönbüntetést szabott ki,

és 3-3 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától. Emellett mindkettejükkel szemben elrendelték a korábban felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. A döntés jogerős.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×